Nu är det dags att säkra din startplats för Midnattsloppet 2016 i Stockholm. Det är den 13 augusti som loppet går av stapeln och med tanke på hur populärt loppet vanligtvis är det bra att vara ute i god tid för att få en plats.

Boka Midnattsoppet

En plats till Midnattsloppet bokar du enkelt via deras hemsida. Om du inte är från Stockholm är det nu också god tid att boka boende i Stockholm. Under denna helg blir det nämligen snart fullbokat, speciellt om du är ute efter att hitta hotell centralt i Stockholm. Men vad krävs för att klara loppet? Redan nu är det dags att börja träningen inför ett av Sveriges roligaste maraton.

Springa ett maraton

Förra året var det 29 698 deltagare som sprang Midnattsloppet i Stockholm. Segrande stod Roman Mengistu från Etiopien (tid 33:57) och i herrklassen vann Olle Walleräng på 29.56. När man förbereder 7826628-morgon-gymnastiksig för ett maraton gäller det att utgå från sig själv. Du vet själv hur vältränad det är, vad du har för erfarenhet av löpning och vad som krävs för att klara det. Ett klassiskt sätt att orka mer, om du har svårt med uthålligheten, är att träna löpintervaller. Det är ett väldigt effektivt sätt att förbättra konditionen på. Bäst är att välja 30-sekundersintervallerna och sedan komplettera med vanliga löppass på upp till en mil. Det är även viktigt att komma ihåg styrketräningen, för att minimera skaderisken när du löptränar.

Det psykiska

Att klara ett maraton är också mycket psykiskt, där vilja och motivation är en av de viktigaste ingredienserna. Om du tänker att du ska klara ett maraton – då kommer du att göra det, alla kan klara det. Den återstående frågan är hur snabbt du springer. Försök att komma ihåg hur långt du har kvar hela tiden, då kan du anpassa din fart. Att ta det lugnt i början är viktigt, men ibland svårt i och med adrenalinet i starten.