En hälsosam livsstil innefattar både bra mat, motion och tillräckligt med vila och sömn. För att kunna leva hälsosamt trots heltidsjobb, fritidsaktiviteter och barn gäller det att använda smarta lösningar som gör att du sparar tid. Att beställa en matkasse är ett utmärkt sätt att äta bättre utan att det tar för mycket tid och energi.

Innan du beställer en matkasse bör du fundera igenom vilken typ av mat som passar både dig och resten av familjen. Innehållet i matkassarna varierar och du kan bland annat få husmanskost, vegetariska alternativ, liksom innehåll som är speciellt anpassat för barn. Besök därför gärna matkasseguiden.se och läs denna Linas matkasse recension för att hitta din favorit.

mat på bordetFå bättre balans i livet

I dagens hektiska samhälle är det många som drömmer om att hitta en bra balans mellan arbete, fritid och vila. Om du har fullt upp med hus, jobb, småbarn, träning, sociala aktiviteter o.s.v. är det ofta svårt att ha tid och ork för att planera nyttiga måltider, skriva inköpslistor och handla in alla ingredienser. Hämtmat eller snabbmakaroner och nudlar fungerar kanske någon gång ibland men blir för det mesta alltför ensidig och onyttig. Om du istället beställer en färdigkomponerad matkasse får du både varierade måltider som dessutom är nyttiga och innehåller viktiga vitaminer och mineraler. Många av kassarna innehåller också så pass mycket mat att det brukar bli en del över från middagen som du kan ta med som matlåda till lunch dagen efter.

Andra tips för att få mer balans och mindre stress i livet är att planera dina dagar och att se till att komma ut i friska luften en liten stund varje dag. En lugn promenad i vacker natur kan göra underverk för ditt humör. Försök också att sänka kraven på vad du måste göra och öva på att säga nej till nya åtaganden när du känner att det skulle bli för mycket.

kvinnlig joggareFörbättra hälsa och träningsresultat

Livsmedlen i matkassarna består av en bra blandning av protein, fett och kolhydrater och kassarna innehåller också hälsosamma grönsaker. En bra matkasse hjälper dig med andra ord att förbättra din hälsa och hälsosam mat gör också att du får bättre resultat av din träning. Istället för att äta fil och mackor när du kommer hem på kvällen efter ett träningspass lagar du snabbt ihop en rejäl måltid med hjälp av matkassen.

Med bra kost får du ut maximalt av din träning och orkar också ta i ordentligt på passen. Tänk på att äta innan dina träningspass för att få tillräckligt med energi. Om du ska köra ett tungt styrketräningspass går det ofta bra att ha ätit någon timme innan men om du ska springa eller utföra någon annan typ av konditionsaktivitet bör du äta nästan två timmar innan passet för att inte magen ska krångla. Försök också att få i dig ett mellanmål eller en måltid direkt efter passet för att din kropp ska kunna bygga upp sig och bli starkare och mer uthållig till nästa träningstillfälle.

Fördelar med matkasse

  • Sparar tid och energi
  • Hälsosammare mat
  • Bättre träningsresultat med bra mat