Det finns många saker som man kan motivera sig själv till att göra. Kanske vill man ut på en längre resa, lära sig köra bil eller äntligen flytta till en del av stan som man verkligen trivs i. Ibland kan dock sådana planer kosta pengar och om detta skriver vi om idag.

altoptronic.seDet gäller alltså att behålla motivationen, om man verkligen vill göra något, fastän detta något kostar lite mer än vad man tänkt sig. Ett tips är att ta ett lån med bra avbetalningsplan för att förverkliga sina drömmar med god motivation. Här kan du räkna ut månadskostnad för privatlån, och ytterligare komma lite närmre din dröm.

När du sedan har bestämt sig för att antingen förverkliga den där drömmen om att åka på surfläger, köpa en häst eller kanske ta körkort över en sommar, ja då kan det vara bra att börja tänka på hur man ska kunna bekosta allt. I en artikel i Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur man kan tänka när man ser sig om efter en pålitlig långivare. Den som är medlem i ett fackförbund kan komma undan lite billigare om det finns medlemslån att ta genom ett avtal mellan din bank och ditt fack. Det ger vanligen lägre ränta, dessutom slipper man både uppläggningsavgift och aviavgift för det mesta.

Spara eller låna?

Givetvis är det ideala att spara ihop pengarna själv, och har man motivation samt förmåga till det är detta den smartaste utvägen. Men ibland är det helt enkelt nödvändigt att ta ett lån, särskilt om det kommer till större köp – som insats till lägenhet eller bilköp. För den som ska köpa en bostad är det allt som oftast ett ofrånkomligt krav.

I en artikel i Expressen kan vi läsa om hur man faktiskt kan lura sig själv att spara pengar. Det är inte alltid det känns varken roligt eller ens möjligt att spara men med andra tankesätt och handlingsmönster kan det underlättas.

Några av sätten att spara pengar på är att ha en bild med sig när man är på stan. Bilden ska vara på något som man drömmer om att göra, och bär man med sig detta kan bilden göra så att shoppinglustan minskas och sparinstinkterna kickar in. Bilden ska påminna dig om det där äventyret som väntar på dig, vare sig det är ett ridläger i Toscana, en romantisk helg med din älskling eller en del av insatsen till drömlägenheten.