trampolin, studsmattaPopulariteten kring trampoliner och studsmattor blir bara större och större. Antingen så har man en egen studsmatta hemma på tomten som barnen hoppar hejvilt på, eller så kan man bege sig till ett studsmatteland. Detta är inte bara något som är roligt, det motiverar barnen till att röra på sig mer. Men det gäller att ha koll på säkerheten.

Istället för att bara spela på telefonen paddan eller datorn så är det många barn som också gillar att hoppa studsmatta. Det är en bra möjlighet till motion och därför är det många familjer som idag investerar i en alldeles egen studsmatta att ha på tomten, från tillexempel http://www.trampolinspecialisten.se/.

Minimera risken för olyckor på trampolinen

Men studsmattor och trampoliner är inte bara frid och fröjd. Det kan gå riktigt illa om man inte har säkerhetsanordningar och ser till att ha ordentliga regler för hopande på mattan. Och olyckorna ökar just för att antalet studsmattor ökar.

”Det viktigaste är att man inte låter flera barn hoppa samtidigt. Man bör vara max två åt gången. Ramskyddet är också oerhört viktigt, och att det håller tätt mellan matta och fjädrar”, säger barnförsäkringsexperten till GP.

I Familjen Grönlund har man satt upp regler kring just detta, och här hoppar barnen för fullt. De hoppar nästan varje idag, ibland 10 minuter och ibland i timmar, skriver Svenska YLE en artikel om familjen. Perfekt för barn som kanske inte hittat en idrott som passar dem.

Organiserad trampolinpark lockar

Den som vill testa något annorlunda eller kanske inte riktigt förstår hypen med studsmattor bör besöka Stockholms trampolinpark Bounce. Där får både barn och vuxna upp intresset för hoppandet, lär sig häftiga tricks och samtidigt lär sig att hoppa på ett säkert sätt från instruktörer. Bounce har 4200 kvadratmeter med studsmattor spridda över golv och väggar, skriver Expressen i en artikel. Där kan man utmana sig själv, ha kul och bli vältränad.