I en artikel som publicerades för några veckor sedan skrev vi att det är dags att säkra sin plats till Midnattsloppet 2016, för snart är platserna slut.

Än finns det platser kvar – men det kan vara bra att testa på att springa en mil innan man faktiskt är med på ett lopp. Kanske någonting att testa till helgen? Här är några saker att ha i åtanke:

Det första du bör göra är att motivera dig själv. Det kan tyckas självklart men utan rätt motivation och vilja9463030-midnattsloppet  kommer du inte att klara loppet. Det du ska göra är att börja tänka att du kan, precis som i sagan om det lilla tåget kan du påverka din prestation genom tankens kraft. “Jag tror jag kan, jag tror jag kan” blir tillslut “jag klarade det”. Föreställ dig känslan efter att du sprungit milen, hur skönt det är och hur stolt du är. När du känner dig ordentligt pepp finns det några andra saker att ha i åtanke. Det kan vara värt att testa några löpsteg innan milen, kanske på 5 kilometer? Värm upp dagen innan för att se hur benen känns. Även maten är bra att tänka på när du förbereder dig för att springa långt. Det bästa är att äta ordentligt, hellre mer än vanligt, dagen innan. Samma dag som du planerar att springa milen är det extra viktigt att du även dricker mycket. Välj alltid vatten först, det är det absolut bästa för vår kropp.

Löpteknik, vatten och tånaglar

Att tänka löpteknik är viktigt när du förbereder dig, den kan vara avgörande för om du klarar loppet eller289901-running-seniors (1) inte. Bäst är det att ta det lugnt i början – extremt lugnt – sen när du verkligen har kommit upp i varv kan du ta i lite mer. Tänk på att sträcka på dig ordentligt när du springer, annars kan du lätt tappa ork. Att ha med sig vatten under loppet är också en smart sak, det finns bland annat små vattenflaskor som du kan spänna fast runt midjan – men var försiktig och drick inte för mycket, det kan ge bakslag. Sist men inte minst: glöm inte att kontrollera att tånaglarna är ordentligt klippta, annars kan de börja skava efter några kilometer. När det kommer till kläder väljer du själv vad som känns bra, men självklart är det bättre att springa i löpartajts snarare än jeans. Fler tips hittar du här, lycka till!