Vad har du för mål i livet? Är det att skapa film, animera eller rita? Då tycker vi du ska satsa på din dröm, inte minst med tanke på alla i världen som inte har en chans att följa uppfylla sina drömmar.

 

Det är inte alla som vågar ställa sig bakom kameran eller låta kreativiteten ta plats i sitt yrke så pass att man både kan leva på den och dessutom ganska gott. Det handlar om att våga följa sina drömmar och inte ge in för tvivel. Är det ett företag som verkligen tagit fasta på detta är Brikk, brikk producerar animation i världsklass och hos de kan man få hjälp med reklamfilmer och animationer.

Våga – trots tvivlet

fantasy_kvinna 1102I Dagens Nyheter kan vi läsa om hur Angelina Jolie trots tvivel på sig själv tog sig an jobbet som regissör. Hon tvekade länge på sin egen förmåga men till slut tog hon mod till sig för att följa den inre drivkraften att sätta sig i regissörsstolen och ”Unbroken” blev resultatet. Filmen handlar om OS-löparen tillika kringshjälten Louis Zamperini vars livsöde skildrades i en nyligen utkommen bestseller i USA, skriven av Laura Hillenbrands. Jolie läste boken och blev så fänglad av historien om bragder, krig, överlevnad, hämnd och försoning att hon bestämde sig för att regissera filmen själv, för att få berätta Louis historia. På första anställningsintervjun hade hon med sopsäckar med detaljerade storyboards. Hon fick alltså jobbet och nu är filmen klar.

Det är smart att våga ta chansen att följa sina drömmar, dels för att man kanske skulle ångra sig annars, men också för att alla i världen inte kan det. I Göteborgs-Posten kan vi till exempel läsa om hur filmskapare hanterar censur i det strikta Kina. Samtidigt som Kina förutspås bli världens största biomarknad inom kort censureras filmer som kommer upp på duken i det röda landet. Utbudet av filmer på kinesiska biografer bestäms av ett kvotsystem, endast 34 utländska filmer om året får visas. Och bitar av filmen klipps bort, vilket kan göra det svårt att hänga med i plotten och helt enkelt förstöra filmens känsla.