När en person går bort som står dig nära ställs livet på ända. Sorgen kommer som ett slag i ansiktet. Begravningen är en viktig del av sorgearbetet och ett sätt att verkligen ta farväl. För att återfå livsglädjen efter ett dödfall är det viktigt att göra saker som du mår bra av.

Att förlora en person som står dig nära är en oerhört tung händelse i livet. Att hantera alla tankar, känslor och reaktioner som uppstår kan vara svårt. För att kunna komma vidare i livet och sorgeprocessen är begravningen viktig. Begravningsceremonin ger dig möjlighet att ta avsked och det är en naturlig del av sorgeprocessen. För att begravningen ska bli fin och välplanerad är det en bra idé att ta hjälp av en kunnig och kompetent begravningsbyrå. Ett tips är att ta hjälp av abclillabegravningsbyrån.se som verkligen vet hur en fin begravning ska planeras.

“Men det finns kraft och stöd som kan lindra och bemästra tillvaron.” Läs mer här

Försök hitta små glädjeämnen i livet

För att återfå motivationen och livsglädjen efter ett dödsfall och en begravning gäller det att bearbeta tankarna som kommer och försöka att prata om dem. Det är även viktigt att göra saker som du tycker är roliga. Att skratta förtar inte sorgen utan gör den lättare att bära. Det är okej att skratta och vara glad. Det är även viktigt att umgås med nära och kära, träna, äta bra mat och verkligen ta hand om dig själv. Låt begravningen vara ett avstamp och början på ett nytt kapitel i livet. Sorgen förändras med tiden och byter skepnad, den blir lättare att bära ju mer tiden går. Det viktiga är att inte trycka undan sorgen utan verkligen låta den vara närvarande.