Läkare, dietister, psykologer och träningsexperter är alla rörande överens om att motion är en av de viktigaste vägarna mot en bättre fysisk och mental hälsa. Det finns väl knappast en människa som inte känner till att det är nyttigt att röra på sig?

Trots det så rör svenskar på sig alldeles för lite och det inkluderar tyvärr även barn och ungdomar. Forskare varnar ständigt för farorna med stillasittande och alla de negativa följder som brist på rörelse kan få. Om blodet inte får cirkulera gör det inte bara kroppen svagare utan leder även till ett trögare sinne, och med det ryker motivationen som ett av dess första offer!

Elcykel och hälsa

Att komma igång med motionen handlar inte bara om att se snygg ut på stranden i sommar, utan är en gåva som var och en kan ge sig själv för livet. Fördelen med en elcykel är att den integreras i din vardag; när du ska till och från jobbet eller skolan, när du handlar eller besöker vänner och därför blir cyklandet inte något du gör utöver dina vanliga bestyr. Just tidsfaktorn är en vanlig anledning till att många inte tränar tillräckligt och till och med när det kommer till själva inköpet av en elcykel kan bristen på tid vara ett hinder. Om du inte har tid att gå på gym är en sak men elcyklar går att köpa på nätet och du kan snabbt och enkelt bli stolt ägare av ett alldeles eget exemplar.

Få tillbaka motivationen

Motion och motivation går hand i hand! När du sitter där i soffan och kämpar med viljan att ge dig ut på en motionsrunda så ställ dig frågan om hur du kommer att må efteråt. Kommer du sitta och ångra bittert att du kom iväg i en timme eller kommer du känna dig duktig och glad? Faktum är att motion är ett extremt potent vapen mot depression och motivationsbrist och ger dig energi att klara både fysiska och psykiska motgångar. Så lite som en halvtimmes fysisk aktivitet kan bland annat leda till:

  • bättre allmänhälsa
  • ökat fokus och koncentrationsförmåga
  • positivare tänkande
  • minskat midjemått
  • mindre stress och sömnsvårigheter

Att en elcykel dessutom är bra för både plånboken och miljön är två viktiga bonusar som kan vara motiverande nog i sig.