För några år sedan var en PT – personal trainer – förknippat med kändisar, höginkomsttagare och influencers. Idag är det inte ovanligt att även annat folk har en PT. Nu har fler börjat söka sig till utbildningar för att själv kunna bli en personlig tränare. För många är det ett drömjobb att se folks träningsmål gå i mål.

På intensivept.se utbildar de ständigt nya stjärnor som ska bli personliga tränare. Fördelen är att utbildningen kan göras på distans och att du därför kan kombinera plugget med att fortsätta jobba. Mycket smart tycker vi!

PT är ett drömjobb

Läs om fyrabarnsmamman och den personliga tränaren som är ute i alla väder och har skapat sin alldeles egen tränarroll:

– Jennie pushar oss hela tiden och anpassar till våra behov. Jag åker alltid hit, för man känner sig duktig. Särskilt när man kommer hem och får kommentaren ”var du ute i det här vädret”, ler hon.

Som PT är man ständigt med och skapar motivation för sina kunder, och denna dynamik är för många ett drömjobb. Det handlar om att anpassa sig till deras nivå och se vilka framsteg som är stora för just den personen. Vi är alla olika, och här är själva nyckeln i att arbeta som PT. Vanligast är att man bokar in en PT när man känner att ens egen motivation inte räcker till, ofta i samband med nyårslöften och liknande. Att se någons mål ro i land och vara en bidragande faktor till det är det som skapar motivationen hos en PT.

Att jobba som PT är också en chans att komma ut i etern. PT-Fia är en personlig tränare som blivit lite av ett namn i medierna, och att skapa sitt varumärke gör man kanske bäst via sociala medier.