När det kommer till jakt är det viktigt att man förebygger skadeskjutningar i den mån det går. Tyvärr har solen fläckar och då är det tur att det finns eftersökningshundar som ser till att leta reda på det skadeskjutna djuret.

210454-dogDet blir allt mer populärt att jaga och att ta jaktlicens. Det blir även allt mer populärt att skaffa husdjur, speciellt hund. Att då kombinera det båda med en jakthund är guld och gröna skogar. I en artikel från Sveriges radio går det att läsa om Lisa Falck som har en otrolig passion för just eftersökning och på hennes cv så rymmer många hundar genom åren. För att få en hund som har vad som krävs så handlar det om otroligt mycket träning:

“Jag har tränat eftersökshundar på realistiska situationer som är viktiga att känna till när man är på jakt men som inte förekommer på prov. Ett scenario är att hunden i ska kunna söka från båt, apportera och komma tillbaka med fågeln till båten.”

Kom ett steg närmre

Det är inte svårt att ta jaktlicens – eller att skaffa hund. Vad det handlar om är ett engagemang och ett ansvar. Köp jaktkläder på Activeoutfit.se för att förbereda dig på bästa möjliga sätt och sedan är det otroligt viktigt att du lägger ned tid på att träna din hund rätt. Glöm heller inte att det är en skillnad på riktig jakt och att öva. För mer tips om att skaffa hud, läs här. Och för en vacker historia om vikten av eftersökningshundar, läs här.