Att sluta röka kan vara en av ditt livs största utmaningar. Faktiskt. Men hälsoeffekterna är enorma. Med rätt motivation, stöd och ersättningsprodukter är det numera enklare än någonsin att ge upp den dåliga, och dyra vanan.

Om du funderar på att sluta röka är det bara att gratulera: du har tagit första steget till ett hälsosammare liv. Det är inte bara det att rökning försämrar ditt fysiska mående – hur det påverkar din kropp är belagt sedan gammalt. En komponent av rökning det inte talas om lika ofta är den som består av det dåliga samvetet. En känsla som, för många, gnager i psyket under lång tid efter varje cigarett. Upplevelsen av att kroppen tycks berätta för dig att du långsamt men säkert håller på att bryta ned den. Om du inte helt vill gå “cold turkey”, det vill säga sluta tvärt, är ett av de bästa sätten att sluta röka idag att gå över till så kallad e-cigg. Du kan köpa e cigg hos premiumvape.se som erbjuder ett brett sortiment av både e-ciggar och så kallad e-juice.

cigarett och rökSluta röka med hjälp av e-cigg?

Rökning är en vana som det är tufft att bli av med. Det vet alla som någon gång försökt sluta, och över en viss ålder har nästan alla rökare försökt sluta åtminstone någon gång. Ett av nutidens allra mest effektiva sätt för att bli kvitt den skadliga rökningen är att istället gå över till e-cigg. Istället för att inandas förbränd tobak får du i dig nikotinet förångat. Det är inte bara det att det är ett mer hälsosamt alternativ, det luktar också bättre både för dig och för omgivningen. Du fyller i det fallet din e-cigg med en vätska som kan vara smaksatt på mängder av olika sätt. E-cigg är att likna vid snus, det är inte hälsosamt i sig, men det är enligt de flesta bedömningar betydligt mindre skadligt än vanlig rökning.

rökande kvinnaAndra metoder för att sluta röka

En annan bra motivator till att sluta röka är att helt enkelt ta reda på vad som händer i kroppen när du slutar. Bland effekterna: redan 72 timmar efter att du rökt din sista cigarrett får du lättare att andas och du får mer ork och energi. Efter vecka 2 och upp till och med vecka 12 blir din blodcirkulation bättre och dina abstinensbesvär bör nu ha bedarrat betydligt. Efter 1 år har risken för att du ska bli sjuk på grund av rökningen halverats. Det är ändå bara några av fördelarna med att sluta röka vanliga cigarretter.

Ett nytt rön gör gällande att det blir lättare att sluta röka om du samtidigt också försöker lära dig någonting nytt. Delvis hänger detta tydligen samman med hur rökningen fungerar rent motoriskt. Det vill säga hur du tänder och röker cigarretten. Tanken då är att du ska ersätta de rörelsemönster du genomför vid rökningen med någonting helt nytt, exempelvis någon form av fysisk träning. Med det sagt finns det ytterligare några beprövade sätt som kan motivera dig till att sluta röka:

Andra sätt att få hjälp att sluta röka:

  • Nikotinplåster
  • Nikotintuggummin
  • Terapi