Nu är det hög tid att söka sommarjobb. Just nu finns det fler sommarjobb ute än det funnits tidigare. Men samtidigt gäller det att kämpa för att få ett. Så lyckas du landa ett sommarjobb, läs tipsen här.

Vi har tidigare skrivit om motivation till att förändra, att våga testa något nytt. Och det ät just denna motivation som du behöver om du ska lyckas landa ett sommarjobb. Det kan vara så att du till och med behöver flytta tillfälligt till en annan stad. Men det kan det vara värt för din egen utveckling och för framtiden.

Dags att börja tänka på sommaren

Även om sommaren känns långt borta så är det hög tid att börja tänka på den. Om du vill ha ett sommarjobb så är det nu du ska söka. Nu ligger det massor av jobb ute för sommarjobb i Stockholmsområdet, men också jobb i andra städer. Fördelen med att söka i tid är att du kan välja mer bland jobbet, väntar du får du ta av det som finns kvar. Ju tidigare du säker desto bättre, säger Gröna lunds HR chef till Stockholmdirekt, som skriver en artikel om just sommarjobb. Det är även nu du kan lyckas att snappa åt dig de bästa arbetspassen på det jobbet som du får.

Så får du sommarjobbet

Ansökningsprocesserna för jobben ser olika ut, men vanligt idag är att man får göra någon typ av test där dina kunskaper och din person visas för arbetsgivaren. Försök sticka ut i vimlet och visa på dina bästa egenskaper. Det spelar inte så stor roll om du inte har den rätta erfarenheten. Är du den rätta personen som vill jobba så kommer arbetsgivaren att välja dig framför någon med erfarenhet men sämre motivation. Så är det. Om du vil hitta fler sommarjobb så kan du ladda ner Arbetsförmedlingens app ”Sommarjobb”. Där kan du även få tips kring hur du skriver ett bra personligt brev.

När du fått jobbet

När du sedan fått ett jobb på kroken så gäller det att allt går rätt till. Se till att du får jobbet skriftligt. Ska du provjobba inför ett sommarjobb är det viktigt att ni kommer överens om lön.

Inslag om att det finns rekordmånga sommarjobb att söka just nu.